Är fortfarande VPN tjänster relevanta 2020?

Denna fråga kommer egentligen som ett brev på posten år efter år. ”vad händer med säkerheten i år?”.

Det vi kan konstatera är att oavsett vad man tycker om VPN tjänsterna. Så är det fortfarande det mest lättillgängliga sättet för vanliga människor att skydda sig själva, och sin data online.

Att svara på frågan generell är givetvist svårt. Gäller det att bara kunna se svensk tv utomlands eller att skydda sina p2p-aktiviteter? I dessa fall så tycker jag att VPN tjänsterna fortfarande fyller en funktion. Även om man märker att mer invasiv lagstiftning kryper allt närmre ett förbud så vet vi hur svårt det faktiskt är att bannlysa ett protokoll på internet.

Med detta sagt så finns det en uppsjö av olika tjänster att välja på och vi tycker nog att marknaden är överetablerad av suboptimala tjänster som snarare känns som en moneygrab än en seriös verksamhet. Vi har valt att undvika att länka till dessa på vår site.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *